kompas op ijburg
THEMA: Natuur. In dit thema zijn 16 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Een afgesloten terrain voor honden

Het zal heel leuk zijn een afgesloten terrain optezetten in een van de parken, waar honden kunnen samen spelen. Als het plek met en omheining afgesloten is, is het veiliger voor de honden en ze kunnen ook fietsers, kinderen en ondere mensen niet storen.
Natuurlijk zal daar ook een avfalbak zijn met poopzakjes.
9
wens
Ik heb deze wens ook
 • Anja Mc Knight zegt: Voorheen was het centrumeiland ons hondenparadijsje. Maar daar kunnen we nu niet meer komen. Er zijn veel honden op IJburg en de uitlaatstrookjes her en der zijn te klein en ook niet veilig omdat ze niet afgeheind zijn.
 • M. Delgado zegt: Een afgesloten hondenpark, eventueel met een aantal bankjes zou heel fijn zijn. De (sociale) honden kunnen hier spelen en loslopen zonder anderen tot last te zijn. Uiteraard zouden er afvalbakken moeten komen zodat de hondeneigenaren het park schoon kunnen houden.
 • Rinus Wolfs zegt: Er is geen echte hondenpark waar op een afgezette terrein honden los kunnen lopen en spelen. Voorbeeld is de amerikaanse uitvoering, een land en water terrein met hoge hekken afgezet
 • Yvon Kat zegt: zegt: Niets leukers dan een groep honden met elkaar rondjes te zien rennen. Een echt groot Niets leukers dan een groep honden met elkaar rondjes te zien rennen. Een echt groot stuk park met een hek eromheen. Iedereen welkom maar weet: dit is speelterrein voor honden.
 • René Plantinga zegt: De honden worden steeds verder beperkt in hun mogelijkheid om al rennend en spelend met andere honden hun energie kwijt te kunnen. Er zijn nu alleen "uitren-zones" die misschien 5 meter breed en dan of langs een fietspad liggen waar dan ook nog niet toegestane (snor)scooters rondrijden of langs een openbare weg lopen. Daar kunnen de honden nou niet echt veilig lopen en spelen. Bovendien zou zo'n omheind gebied ook eens een tegemoetkoming zijn voor al het geïnde hondenbelasting geld wat altijd maar gebruikt wordt voor algemene doeleinden.
 • Maaike Reuvers zegt: Een groot stuk in het diemerpark waar we ongestoord kunnen wandelen, al dan niet afgezet. De huidige stroken voldoen niet, liggen naast drukke fietspaden wat het levensgevaarlijk maakt om daar je hond los te laten. Uiteraard met voorzieningen zodat het er wel schoon blijft.
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (9):

  ) Lisa J. Krieg (wil helpen)
  ) loes bijvoet (wil helpen)
  ) Linda Vosjan (wil helpen)
  ) Maaike Reuvers (wil helpen)
  ) Anja Mc Knight
  ) M. Delgado
  ) Rinus Wolfs
  ) Yvon Kat
  ) René Plantinga


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden