kompas op ijburg
THEMA: Speeltuinen. In dit thema zijn 15 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Een babyschommel in een bestaande speeltuin, zodat de allerkleinsten ook mee kunnen

Er zijn inmiddels heel veel speeltuinen op IJburg, erg fijn, maar voor de allerkleinsten is er niks. Het eerste waar kleintjes in kunnen als ze goed kunnen zitten is een babyschommel. Dat is zo'n vierkant schommeltje dat aan vier kanten dicht is, zodat de kleine er niet uit kan vallen (zoals in het Vondelpark en bij de Geitenboerderij). Dat kan voor heel weinig geld worden geregeld in een bestaande speeltuin, waar de gemeente één van de schommels kan vervangen voor een babyschommel. Er zijn wel nestschommels, maar mijn ervaring is dat kleintjes die nog eng vinden.
17
wens
Ik heb deze wens ook
 • Jolanda Borst zegt: Ik zit met hetzelfde probleem mijn zoontje van net 2 wil graag in de speeltuin spelen maar de toestellen zijn nog te gevaarlijk en niet voor zijn leeftijd (glijbaan erg hoog met groot tussenstuk waar hij makkelijk tussen kan vallen bijv. Een glijbaantje of schommel voor de kleintjes zou dus ideaal zijn (Theo van Goghpark)
 • Dennis maier zegt: Kleine kinderen
 • Celine Stut zegt:
 • Roos Heeger zegt: Wij als Kinderdagverblijf Kids & Zo merken ook dat er voor de allerkleinste niet veel te doen is in een speeltuin en zouden daarom een veilige schommel ideaal vinden voor onze allerkleinste kindjes.
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  Ellen Weers zegt op 9 juni 2015:

  Het heeft even geduurd maar inmiddels zijn er 4 babyschommeltjes 'onderweg'; 2 naar het Theo van Goghpark en 2 naar kavel 13A (als aanvulling op het tijdelijke speeltuintje). Binnenkort kunnen ook de allerkleinsten schommelen. Dank Yolanda, voor het delen van deze wens.
  Hartelijke groet, Ellen Weers, gebiedsmakelaar van stadsdeel Oost  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (17):

  ) Yolanda Midence (wil helpen)
  ) Jeroen Sibon
  ) Linda Vosjan
  ) Mo nique
  ) Jolanda Borst
  ) K. Dell
  ) Dennis maier
  ) Corrien Ullersma
  ) Sharon Battermann
  ) Malcolm v.d. Burg
  ) Celine Stut
  ) Jill Adelle Magsombol
  ) Caroline Cartens
  ) Antoinette Poortvliet
  ) Maud Adriaansen
  ) Roos Heeger
  ) Tamar Singerling


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden