kompas op ijburg
THEMA: Natuur. In dit thema zijn 16 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Een cafe/restaurant met (groot) buitenterras in Theo van Gogh Park

Meer reuring in het park, meer gelegenheid om met hapje/drankje te ontspannen, zoals je dat bijvoorbeeld ook kan doen in Vondelpark en andere grote parken in Amsterdam...in het verleden waren die plannen er meen ik al...weer nieuw leven inblazen en nieuwe kans geven
18
wens
Ik heb deze wens ook
 • Loekie Molenaar zegt: WIJ BEWONERS VAN DE BENEDENHUIZEN AAN HET THEO VAN GOGH PARK DELEN DEZE WENS NIET.. Het toenemende kabaal van spelende kinderen, evenementen EN barbecues die ongelimiteerd plaats vinden bezorgen teveel overlast. Was het in het begin nog leuk, nu neemt DE OVERLAST exorbitant toe. Een klein EENVOUDIG cafĂ©/MELKHUISJE zou kunnen maar dan direct aan de trambaan of helemaal aan de rustige zijde van het park en verder is het echt wel vol met 3 speeltuinen, een voetbalveld en alle hardloopgroepen die zich er verzamelen. Kom bij mooi weer maar eens kijken. We zijn aan verhuizen toe.
 • L Maas zegt: Leuk!
 • Evelien Maarsen zegt: Gezellig
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  John Mulder zegt op 27 juni 2014:
  Mensen lijken te vergeten dat iets dergelijks direct aangrenzend aan woningen moet plaatsvinden. Niet elk park in Amsterdam hoeft voorzieningen a la Vondelpark te hebben en zeker niet op deze plek waar nu al wordt geklaagd over verkeer-, parkeer- en geluidoverlast door mensen die diret aan het park wonen. Stimuleer vooral de kleinschalige activiteiten van individuele bewoners (barbecue etc.), maar laat het park aan de bewoners en niet aan grootschalige horeca.
  Zelfs nu al is er sprake van geluidsoverlast, simpelweg door de manier waarop het park in ingebed in de bebouwing en het feit dat mensen geen rekening met elkaar houden.
  Zoals Loekie aangeeft is een klein thee-/koffiehuis aan het rustige einde van het park best te accepteren, maar daar moet het bij blijven wat mij betreft.

  Cees de Bever zegt op 28 juni 2014:
  goed bovenstaande te horen...een klein thee/koffiehuis met paar tafels en stoelen erbij, lijkt mij ook prima idee

  Michel Vogler zegt op 5 juli 2014:

  Uit het verslag van de bijeenkomst op 2 juli:

  Er was ooit een plan voor een theehuis, maar dat is van tafel. Op dit moment zijn er geen plannen voor horeca. De gedachte overheerst dat als er iets komt, dat het kleinschalig moet zijn, en bij voorkeur met een bestaande IJburgse ondernemer in de directe omgeving van het park. Op dit moment is de gemeente echter niet snel bereid om een nieuwe 'standplaatsvergunning' af te geven, ook niet voor een kleinschalige kiosk of een kipcaravan.

  Wel is het mogelijk om een evenementenvergunning aan te vragen inclusief horeca. Dit is altijd tijdelijk maar met een of meer vergunningen kan wel de hele zomer worden 'afgedekt'. Uiteraard moeten er dan binnen het evenement 'activiteiten' worden georganiseerd. Maar dit sluit mooi aan op de wens mbt activiteiten.

  Ellen Weers en Fred Scheepmaker bieden aan om uit te zoeken wat er wel en niet mag.  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (18):

  ) Sander van der Heijden (wil trekker zijn)
  ) Cees de Bever (wil helpen)
  ) Jeroen Sibon (wil helpen)
  ) Bernadette Cohen (wil helpen)
  ) Julia Mandle
  ) L Maas
  ) Loekie Molenaar
  ) Tessy Mettes
  ) Ilona Wanders
  ) M de Jonge
  ) Riny van der Heide
  ) Evelien Maarsen
  ) Piet van der Werf
  ) Marieke Pronk- Backer Dirks
  ) Tim Van der Kolk
  ) Jonathan Sanders
  ) Caroline Cartens
  ) Jeroen van Kemenade


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden