kompas op ijburg
THEMA: Natuur. In dit thema zijn 16 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

meer groen blijvende perken op ijburg

In de zomer is IJburg geweldig; lekker naar buiten en genieten van al het water, de ruimte en het groen. Maar in de winter is het het tegenovergestelde; het waait hard, het is kil, koud en vooral kaal!

Waar in de zomer het groen de harde lijnen van nieuwbouw aan elkaar smeert en er een gezellig geheel van maakt, wordt het in de winter echt een nieuwbouw wijk zonder ziel.

Nu heeft de gemeente best veel plantsoenen, bomen en hagen aangelegd maar daarvan blijft in de winter niks groen. Door meer coniferen, naaldbomen etc te planten zou de wijk ook in de winter wat leefbaarder worden. Bovendien fungeren deze struiken en bomen als windvangers en vangers van rondwaaiend afval.
4
wens
Ik heb deze wens ook
 • Caroline Cartens zegt: Ik ben het hier helemaal mee eens. Wat zou het fijn zijn als er überhaupt meer struiken op Ijburg stonden! Roeterseiland vind ik een goed voorbeeld.
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  Tayfun Yalcin zegt op 8 juli 2014:
  I've gathered some suggestions for the Theo van Goghpark on a page on my website: http://www.towardsnature.net/theo-van-gogh-park.html.
  In the attached pdf you'll find the drawings.

  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (4):

  ) Dorothé Boellaard
  ) Yolande Verheye
  ) Caroline Cartens
  ) Prik Korver


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden