kompas op ijburg
THEMA: Imago van IJburg. In dit thema zijn 6 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Vervang Hollywood letters 'www.hetsteigereiland-noord.nl' voor een I amsterdam marketing sign

'Als jullie onderstaande idee steunen, dan kunnen jullie een stem uitbrengen via deze link:' https://stemvanoost.amsterdam.nl/plan/11

Op Steigereiland Noord staat in Hollywood letters www.hetsteigereiland-noord.nl. Dit zou vervangen moeten worden voor een Iamsterdam bord.

Elke dag rijd ik vanaf de A10 IJburg op. Vooral vanaf de BH brug zijn de grote Hollywood letters op het steigereiland noord duidelijk zichtbaar. Er staat www.hetsteigereiland-noord.nl. Als men de website bezoekt, merk je dat de website vooral voor bewoners is en dat de site niet goed meer wordt onderhouden. De informatie op de site is ook niet interessant voor niet-IJburgers. Ik hoop het bord (dat er waarschijnlijk al sinds de bouw van het eiland staat) te vervangen voor een Iamsterdam city marketing bord.

Waarom? IJburg lijkt bij veel mensen mentaal niet bij Amsterdam te horen. Het ligt toch een stukje buiten de ring en het imago van IJburg heeft het een tijdje erg moeilijk gehad. Nu zitten we in een periode van woningnood en zeker in het centrum van Amsterdam zijn de woningen veel te duur geworden. IJburg is een geweldig alternatief voor de woningzoeker, maar door het slechte imago van IJburg (bij vooral jongeren) haken toch veel mensen af. Ik hoor vaak dat IJburg niet echt bij Amsterdam hoort en dat het ver weg is. Door een Iamsterdam city marketing bord te plaatsen zal men beseffen dat IJburg toch echt wel bij Amsterdam hoort en dat het zelfs gecitymarketingd wordt.

Het voordeel voor de stadsdeelcommissie is, is dat IJburg aantrekkelijker wordt om naartoe te verhuizen. Ook zullen toeristen IJburg makkelijker vinden als IJburg echt bij Amsterdam hoort. En het voordeel voor bewoners is dat huizen populairder kunnen worden voor verkoop, ook zullen toeristen eerder het eiland opkomen, wat weer goed is voor de winkeltjes.

Het bord zal bovenstaande niet allemaal direct verhelpen, maar het helpt om IJburg mentaal bij Amsterdam te laten gaan horen. Een eerste belangrijke stap naar een succesvol eiland in deze roerige tijden op de woningmarkt!

Nogmaals: als jullie het idee steunen, dan kunnen jullie een stem uitbrengen via deze link: https://stemvanoost.amsterdam.nl/plan/11
Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


Mensen die deze wens delen (1):

) J van Seventer


Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden