kompas op ijburg
THEMA: Toegankelijkheid openbare ruimte. In dit thema zijn 5 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Aanleg extra fietsrekken bij tramhalte lijn 26, hoek IJburglaan/Haringbuisdijk

Bij de oversteek naar de tramhalte van lijn 26 op de hoek van de IJburglaan/Haringbuisdijk worden altijd fietsen en scooters neergezet door mensen die gebruik maken van de tram om naar de stad/werk te gaan. Zij zetten deze vervoermiddelen echter buiten de fietsrekken vóór de zebra-oversteek. Dit aan beide kanten van de oversteek.
Omdat ik vlak bij het dit kruispunt woon kan ik van bovenaf zien hoe dit visueel/gehandicapten hindert om over te steken.
Al enige tijd ben ik met Gemeente Amsterdam en Handhaving in overleg over een oplossing hiervoor. Dat heeft al het nodige resultaat opgeleverd, maar door het gebrek aan fietsrekken blijft het dweilen met de kraan open. De gemeente Amsterdam blijkt ook nog niet bereid om een echte oplossing te zoeken.
Mijn vraag (wens) is: kunnen er op korte termijn extra fietsrekken geplaatst worden bij dit eerder genoemde kruispunt en dan wel aan de kant van het water? Daar is ruimte genoeg. Ook zou ik graag willen dat er lijnen getrokken worden rondom de huidige rekken en daarbij het bordje dat fietsen buiten deze omlijning verwijderd worden. Dit gebeurd in heel Amsterdam op "kwetsbare"plekken.
Ik ben op de hoogte dat de bouw van het Sluishuis een belemmering kan zijn om op die plek extra fietsrekken neer te zetten. Maar het zal zeker een tijdelijke oplossing zijn . En als het Sluishuis klaar is zal er een blijvende oplossing gezocht moeten worden.
Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


Mensen die deze wens delen (1):

) Margreet Spruyt (wil helpen)


Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden