Activiteit

Snuffelcursus viool

zaterdag 19 november 2016 , 11:30 - 12:30 uur

Snuffelen aan de viool

Wil je misschien op vioolles, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Kom dan naar de Snuffelcursus! In 10 lessen kom je erachter of de viool bij je past.

 

Theorie over de viool 

Er is een stukje theorie waarin je op een leuke manier kennis maak met de geschiedenis van de viool, hoe hij is gebouwd, welke onderdelen erop zitten en wie belangrijke violisten zijn. Zo bekijk je bijvoorbeeld een leuk filmpje en maak je een kleurplaat van de viool. Ook leer je spelenderwijs op een creatieve manier notenlezen.

 

Spelen!

Maar natuurlijk kom je vooral om te leren spélen op de viool! Daarom gaan we daar vooral mee aan de slag. Je leert de basisbeginselen van de viool kennen. Zo leer je met leuke liedjes de verschillende snaren van de viool kennen. Eerst doe je dit tokkelend en later ga je strijken. De stukjes die je speelt worden begeleid door een CD, daar kan je thuis ook mee oefenen. Dat maakt het vioolspelen meteen al een stuk plezieriger en maak je vanaf de eerste les al écht muziek!

 

Presentatie


Aan het eind van de cursus heb je zoveel geleerd dat je al een echt concert kunt geven! Je mag hiervoor ouders, broers, zusjes, opa’s & oma’s en wie je verder maar kunt bedenken uitnodigen! Samen met je groep speel je de stukjes voor die jullie hebben ingestudeerd, en misschien durf je het ook wel aan om iets alleen te laten horen! 

 
Lesmateriaal

Tijdens de Snuffelcursus mag je gebruik maken van een viool van de Vioolstudio. Deze ligt voor je klaar. Je mag hier in de les op spelen. Als je het leuk vindt om thuis te oefenen, is het mogelijk de viool te huren, dan kan je hem ook mee naar huis nemen. Verder krijg je bladmuziek en een CD met alle liedjes die in de Snuffelcursus worden gespeeld.

 

Mee doen?

Wil je meedoen met de Snuffelcursus? Dat kan vanaf 6 jaar! 

 

Praktische info

Locatie IJburg: BSO Kidsart, Kiekstraat 22-24

Start: Zaterdag 19 november 2016

Tijd: 11.30 - 12.30 uur                                    

Voor: Kinderen van 6 tot 12 jaar

Docente: Dieuke van der Wielen

Kosten: cursus van 10 lessen € 125,-

 

Locatie
Bij Eef
Leeftijd
Vanaf 6 t/m 12 jaar
bijzonderheden
Bij minimaal 6 aanmeldingen gaat de cursus van start!
Illustration
 
Deel dit: