Activiteit

Bloemen voor Bijen bij Montessorischool Steigereiland

donderdag 21 maart 2013 , 9:30 - 11:30 uur

Bijen zijn essentieel voor de bestuiving van veel planten. Zo is 30 procent van ons voedsel afhankelijk van bijen. Helaas wordt meer dan de helft van alle bijensoorten bedreigd in hun voortbestaan. Een van de oorzaken is onvoldoende of eenzijdig voedsel: een bij heeft stuifmeel van zoveel mogelijk verschillende planten nodig.

Daarom is de Zonnefabriek, een bedrijf actief in zonnepanelen, gestart met Bloemen voor Bijen. Donderdag 21 maart, bij de start van de lente, gaat de gehele middenbouw van Montessorischool Steigereiland op IJburg een braakliggend stuk terrein bij de school inzaaien met voor bijen samengestelde bloemenzaden. Dat moet gaan leiden tot een prachtig bloeiende en zoemende tuin. Een imker komt de kinderen alles vertellen over het belang van bijen.

Ook worden er duizenden zakjes met het bloemenzaad verspreid onder klanten en relaties van de Zonnefabriek met de oproep om die uit te delen en te zaaien. Zo moeten er zo door heel Nederland steeds meer bij-vriendelijke tuintjes ontstaan. 

 

meer weten? http://zonnefabriek.nl/bloemenvoorbijen

Locatie
Speeltuin bij Montessorischool
Illustration
 
Deel dit: