Aanbod

Gratis en vrijblijvend advies over wasbare luiers

Wacht. Héél eventjes. Ik heb een vraag: wat draag je zelf liever? Plastic maandverband of ondergoed van natuurlijke, ademende stof?

Want wegwerpluiers dragen net zo vervelend als maandverband. Ze zijn broeierig, door het plastic. Ze bevatten giftige stoffen zoals dioxine. En ze zitten vol sodium polyacrylaat, de gel die vocht absorbeert. Ja, óók het vocht uit de babyhuid. Resultaat: een droge, geïrriteerde huid. Wasbare luiers zijn zacht en ademend: het beste voor de tere huid van je kind. Mijn zoon heeft nooit billencreme nodig. Bovendien is je kindje eerder zindelijk en het is beter voor het milieu.

Veel ouders zien door het bomen het bos niet meer als ze op het internet surfen opzoek naar een geschikt luiersysteem. Vandaar dat ik als consulente van Kaatje Katoen vrijblijvend en gratis advies geef. Je kunt dan voor een uitgebreid consult bij mij thuis komen zodat ik allerlei luiers kan laten zien en kan uitleggen hoe het werkt.

Ook nieuwsgierig geworden naar hoe dat nou allemaal werkt? Ik hoor je al denken he; "kieper jij je poep zomaar in de wasmachine??"Nee joh gekkie, Ik gebruik een inlegvel van biologisch afbreekbaar papier. Als mijn zoon gepoept heeft, gooi ik dat in de prullenbak of wc. Ik doe een voorwas, inclusief spoelprogramma, dat alle resten verwijdert. Daarna draai ik een katoenwas op 60 graden en ik droog de luiers op een wasrek. Tadaa, schoon. En de wasmachine ook.

Trouwens: ook het fenomeen spuitluiers is met wasbare luiers verleden tijd. Stoffen luiers houden veel meer tegen. Dus complete kinderoutfits vol poep, dat heb ik dan weer niet.

U bent welkom voor een consult bij mij thuis op IJburg! Stuur mij een mail of bel me om een afspraak te maken.

Groetjes Anke

Consulente wasbare luiers van Kaatje Katoen

 

leeftijd 
vanaf 0 t/m 4 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 15 februari 2017, 13:33 uur
Deel dit: