Dit project is afgerond
Project

3e Avondvierdaagse IJburg

Geplaatst op 24 september 2012, 21:35 uur

Van 3 t/m 6 juni 2013 vindt de 3e Avondvierdaagse IJburg plaats. Zie hier voor allerlei FAQ: http://www.ijbrug.nl/ijburg/tiki-read_article.php?articleId=2477

De Commissie Avondvierdaagse IJburg had in juli 2012 met de politie de Avondvierdaagse IJburg van juni 2012 geëvalueerd. Zowel de politie als een aantal verkeersvrijwilligers heeft bij deze Avondvierdaagse helaas verschillende problemen ondervonden bij het in goede banen leiden van het verkeer en de wandelaars. Het was duidelijk dat het voor ouders en begeleiders ingewikkeld was om rond de 1500 kinderen in toom te houden, waardoor er soms gevaarlijke situaties ontstonden op met name een aantal oversteekplaatsen. Wij willen natuurlijk ten allen tijde voorkomen dat er zich echte ongelukken gaan voordoen. Hierdoor gaan we bij de 3e Avondvierdaagse van IJburg meer aandacht besteden aan het aantal verkeersvrijwilligers en bekijken of het mogelijk is om ook verkeersregelaars in te zetten die hiervoor gecertificeerd zijn.

Zoals al meer bij grote evenementen gebeurt, is de politie niet meer vanzelfsprekend aanwezig voor ondersteuning maar moeten er ook bijv. verkeersregelaars worden ingehuurd. Omdat ons budget van de Noord-Hollandse Wandelsport Bond dusdanig klein is, kunnen wij hier niet zomaar aan voldoen.

Daarom willen wij hierbij iedereen oproepen om na te gaan of men officiële verkeersregelaars kent die ons kunnen helpen bij een aantal moeilijke oversteekplaatsen tijdens de Avondvierdaagse. Deze vindt plaats van 3 t/m 6 juni 2013. Je kan contact met ons opnemen via ons email adres: startpuntijburg@yahoo.com. Wij hopen dat we genoeg mensen vinden die ons kunnen helpen, zodat het weer een groot succes kan worden!

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar
Klaar
Deel dit: