Project

Uitkomsten Bewonersonderzoek Gemengde Complexen IJburg

Geplaatst op 9 oktober 2015, 15:27 uur

Beste bewoners en professionals in IJburg,

In 2013 en 2014 hebben we een wetenschappelijk onderzoek gedaan onder bewoners in een fijnmazig gemengd wooncomplex op IJburg. Het onderzoek gaat over bewonerservaringen met het wonen in een dergelijk complex.

In september 2015 is de studie gepubliceerd in een Engelstalig wetenschappelijk tijdschrift (Urban Affairs Review). Het artikel bespreekt hoe het ontwerp van het gebouw, het beheer en de lokale voorzieningen invloed hebben op sociale afstanden tussen bewonersgroepen. Graag delen we de uitkomsten van de studie met u.

Een Nederlandstalige samenvatting en/of een volledig exemplaar van het onderzoeksartikel kunt u aanvragen bij Anouk Tersteeg via A.K.Tersteeg@uu.nl. U kunt hier ook met vragen en/of opmerkingen terecht.

Om anonimiteit te waarborgen maken we de naam en locatie van het gebouw, bewoners en de woningbouwcorporatie niet bekend. De bewoners die in het artikel aan het woord komen hebben fictieve namen. We willen graag benadrukken dat de onderzoeksgegevens niet met andere partijen zijn of worden gedeeld en bij ons op de universiteit blijven.

Vriendelijke groet,

Anouk Tersteeg, Universiteit Utrecht en Fenne Pinkster, Universiteit van Amsterdam

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Josephine van Rosmalen

ma 12 oktober 2015 21:28

beste anouk,

ik heb als bwoonster van een gemengd blok interesse in jullie onderzoek. Hartelijke groet, Josephine/j.vanrosmalen@tele2.nl