Project

Ring-Ring®

Geplaatst op 26 januari 2016, 20:48 uur
Illustration

Ring-Ring® is terug! Fietskilometers maken voor kinderen met een beperking

Wie zich nu aansluit bij Ring-Ring – het platform voor overtuigde fietsers – helpt de kinderen van Stichting Omega bijzondere momenten te beleven bij paarden van de Boerderij op IJburg.

Kinderen met een meervoudige beperking kunnen positief reageren in contact met paarden. De Boerderij op IJburg wil hun die momenten graag geven. En Stichting Omega in diezelfde wijk, een dagopvang voor kinderen met een meervoudige beperking, zou graag vaker met de kinderen naar de boerderij toe willen gaan. En dan is hulp nodig.

Ring-Ring heeft daarom een nieuw doel gesteld. Als de deelnemers van het platform gezamenlijk 30.000 kilometers gefietst hebben (Fietskilometers, Fkm’s), ontvangt de Boerderij €1000. Met dit geld kunnen zij materiaal aanschaffen waarmee de bijzondere kinderen beter en veiliger met de paarden in contact kunnen komen.

Download app Ring-Ring®

Alle fietskilometers van, naar en op IJburg tellen mee voor dit bijzondere, lokale doel. Het enige dat je hoeft te doen is Ring-Ring® installeren op je smartphone en je aan te melden. De kilometers komen vanzelf in de wijk IJburg terecht.

Fietskilometers kun je ook nog inwisselen voor aantrekkelijk voordelen bij aangesloten winkeliers. Dat is goed voor je eigen portemonnee en de lokale economie. Aangesloten winkels zijn zichtbaar in de app. Nieuwe ondernemers kunnen zich aanmelden via www.ring-ring.nu door te klikken op het paarse blok ‘winkels aanmelden’.

Andere stukjes stad kunnen dit principe (lokale initiatieven koppelen aan Fkm’s) ook eenvoudig inzetten met Ring-Ring.

Over Ring-Ring®

Ring-Ring is het platform voor overtuigde fietsers. Omdat de wegen in de stad vol raken, maar fietsers zich duurzaam en stressloos verplaatsen. Fietsers zorgen voor sociale interactie, schone lucht en dragen bij aan CO2- en fijnstofreductie. Fietsen is gezond voor zowel lichaam als geest. Zie www.ring-ring.nu. Stadsdeel Oost ondersteunt het nieuwe doel van Ring-Ring.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Janine Hogendoorn, telefoonnummer 0655895225, info@ring-ring.nu.

 

Lopend
Illustration
 

Deel dit: