Project

OUR GRID / GROWING BETWEEN THE LINES

Geplaatst op 20 februari 2016, 16:15 uur

IJburg bestaat uit diverse deel-eilanden met ieder zijn eigen sfeer en bebouwing en met zijn eigen jongeren. Voor allen geldt dat ze op deze leeftijd nog steeds op zoek zijn naar hun eigen "bouwtekening" op het juist van te voren zo uitgekiend en berekend gebouwde IJburg.

Verschillende locaties op IJburg vormen - elk ongeveer een uur lang - het decor van diverse groepen jongeren. Deze locaties zijn van te voren zorgvuldig gescout. Elke groep heeft 1 hoofdpersoon die hierin centraal staat. Op deze uitgekaderde plekken komen gedurende dit uur zijn of haar vrienden langs met hun scooters, fietsen, skateboards e.d.. Van te voren zijn die vrienden via school of social media geïnstrueerd om op dat tijdstip naar deze setting te komen. Mijn contact richt zich vooral op de hoofdpersoon en laat zijn/haar vrienden hun gang gaan. Mijn hoofdpersoon is de spil en op hem of haar ligt het accent. Dit kan zijn door middel van licht, apart van de groep, vooraan, achteraan, etc. Het zijn locaties waar je op het eerste gezicht niet ineens veel mensen zou verwachten. Dit zal dan ook wellicht surrealistisch aan doen, enigszins over the top, maar dat is precies wat ik wil bewerkstelligen als voorafschaduwing van de groei die de komende jaren pas echt gaat spelen. Jongeren kunnen zich trouwens nog steeds aanmelden voor dit project. (info@jaapvandenbeukel.com)

De serie komt tot stand met ondersteuning van het Stadsarchief en het Amsterdams Fonds voor de Kunst en wordt zo’n twintig foto’s groot.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar
Lopend
Illustration
 
Deel dit: