Project

Wil jij ook vers, biologisch en locaal eten?

Geplaatst op 26 augustus 2016, 11:02 uur

Wil jij ook vers, biologisch en locaal eten? Doe dan mee met het initiatief op IJBURG om wekelijks het grootste deel van je boodschappen direct bij de boer te kopen. Dit is niet 1 boer maar dit zijn 32 boeren uit de Noordoostpolder die zich verenigd hebben in het collectief Bioromeo.

De peren, wortelen of spinazie gaan niet eerst naar een veiling, een koelhuis of een winkelschap, maar komen vanaf het land direct naar jouw keuken. De producten zijn daardoor heel erg vers, vanzelfsprekend biologisch en voor een eerlijke prijs. Qua producten betreft het een groot deel van de wekelijkse boodschappen met groenten, fruit en zuivel als toppers.

Door samen een groep te vormen en wekelijks te bestellen, wordt het voor ons haalbaar om op deze manier direct van de boer te kopen. Na een succesvolle proef voor de zomervakantie, is door zo'n 30 IJburgers de basis gelegd voor dit initiatief. 

Hoe werkt het?

Het idee is simpel: Wij kunnen de producten die het seizoen biedt online bestellen (dus geen kant en klaar pakket en geen abonnement) bij BioRomeo en dat wordt elke woensdag van 17:00 tot 19:00 uur afgeleverd bij De Bazaar op Blijburg. Je kan wekelijks meedoen, tweewekelijks of waneer het je uitkomt. Tegen een kleine vergoeding kan je bestelling aan huis worden afgeleverd op een ander tijdstip.

De groep mag nog zeker groeien zodat dit idee echt duurzaam wordt.
Je bent welkom om mee te doen en dat kost je niets, behalve dan de betaling van je bestelling. We gaan volgende week al van start, dus stuur mij een mail om een log-in te ontvangen.

Proef het gewoon een keer!

Laat je verrassen en doe mee. Stuur een email naar sannevandegraaf@gmail.com en je krijgt een log-in om te bestellen. 

 

 

Direct van de boer

• Het hele jaar door elke week verse producten van het seizoen.

• Een ruim assortiment van 32 biologische boeren van BioRomeo

• Geen abonnement, je zit nergens aan vast.

• Contact met de boeren. Ontmoet ons bij Blijburg of kom langs op een van onze boerderijen.

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Init.
Deel dit: