Project

Rode Loper Festival 2017: Kom optreden, eten, vakantie vieren, genieten en kamperen!

Geplaatst op 29 mei 2017, 17:55 uur

RODE LOPER FESTIVAL 2017

Het Rode Loper Festival op de Urban Campsite op Centrumeiland IJburg, twee jaar geleden, zullen velen zich nog kunnen herinneren. Na een festival in Betondorp in 2016 is Het Rode Loper Festival in 2017 weer heel dichtbij met een uniek programma vol creativiteit en ontmoeting.

Op 21, 22 en 23 juli 2017, het eerste weekend van de zomervakantie, strijken we neer in het Flevopark!

Ter gelegenheid van het Rode Loper Festival presenteert kunstenares Annabel Howlandeen locatie-specifieke geluidsinstallatie, op basis van geluiden en gesprekken die ze heeft opgenomen in en rondom het  Flevopark. In een speciale geluidscapsule (gemaakt door Lize Kelderman) kun je luisteren naar een web vol geluiden en stemmen, die je meenemen in thema’s die ons allemaal aangaan: groei, samenwerking, liegen & bedriegen en zorg. Een ‘experience’ op lokaal, microscopisch en globaal niveau.

De Onkruidenier opent ter gelegenheid van het Rode Loper Festival 2017 een unieke openlucht-buurtsupermarkt waar wilde planten en onkruiden die groeien in de Indische Buurt verwerkt worden tot bruikbare levensmiddelen en producten die tijdens het festival geproefd en gekocht kunnen worden door bezoekers.

ONKRUIDEXPEDITIES

Voorafgaand aan het festival zijn er expedities waar je leert om bruikbare planten te herkennen en te verwerken tot producten zoals pesto, thee, jam en tandpasta en verschillende technieken leert van inmaken, conserveren en drogen waardoor je ook na het festival het park en de straat kan gebruiken als aanvulling op je dagelijkse boodschappen.

Er zijn verschillende expeditiedata in juni en juli. De expedities zijn gratis. Donaties welkom.

HET CULINAIRE KAPITAAL

In veel culturen is het verzamelen van wilde planten om deze vervolgens te verwerken in de maaltijd een alledaagse bezigheid. Kennis over eetbare gewassen wordt van generatie op generatie overdragen in de Marokkaanse, Syrische, Egyptische, Surinaamse en Turkse gemeenschap. In Nderland is veel van deze kennis verloren gegaan. Tijdens het Rode Loper Festival gaan we met buurtbewoners kennis uitwisselen, recepten uitproberen, proeven en vooral genieten.

KAMPEREN
Drie dagen lang is het Flevopark ook een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Blijf lekker slapen en leer je je buren beter kennen. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Kom je ook gezellig kamperen?

Als je wil meedoen aan de expedities, het festival wil bezoeken of een eigen idee of optreden wil toevoegen aan het festival stuur dan een bericht naar:

organisatie@rodeloperfestival.nl

Het volledige programma staat binnenkort online op www.rodeloperfestival.nl

Wil je ook komen kamperen, solo, met de hele familie of met vrienden, ga dan naar https://flevopark.debuurtcamping.nl/ en reserveer. Doe het snel want het aantal plekken is beperkt.

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Buren uit IJburg, Zeeburgereiland en de Indische Buurt ontmoeten elkaar en hebben drie fantastische dagen vol cultuur, creativiteit, eten en spelen in het Flevopark.
Lopend
Deel dit: