Op deze pagina worden alle initiatieven en projecten getoond die als doel hebben om IJburg mooier te maken. Ze variëren van ontluikende ideeën tot daadwerkelijk uitgevoerde projecten. Voer je ook een project uit, dan kan je het hier je mede-IJburgers laten weten.

Plaats een nieuw project
10 projecten
sorteer op:  

'Slow daten': ontmoet een onbekende 'buur'man/vrouw

Met welke dromen kwam je naar IJburg en welke ervaringen bevestigen die dromen in het leven van elke dag? Herken je de opzet van 'IJburg zonder scheidslijnen' in manier waarop je woont of waarop de voorzieningen die je gebruikt functioneren? Welke verbeteringen zie je voor je en zou je willen realiseren?

We willen je vragen om hierover, en over alles wat je zelf graag wilt, in gesprek te gaan met een andere bewoner van IJburg. Bij voorkeur met iemand die je nog niet (echt) kent.  Door gesprekken met elkaar ontstaan nieuwe (zwakke of sterke) verbindingen en uiteindelijk een sterk sociaal weefsel in ...

winkelveranda

Als je in de stad op een feestje bent en je vertelt dat je op IJburg woont krijg je vaak dezelfde re...

Muziekproject voor kwetsbare mensen

Ik wil graag een broedplaats voor muziek opzetten waar ook kwetsbare mensen op IJburg  laagdrempelig muziekworkshops kunnen volgen.

Er worden 3x per jaar workshops gegeven, zoveel mogelijk met vrijwilligers, die 10 weken duren waarna een presentatie volgt.

ijskoud

IJSKOUD is een lopend intiatief. Het 1e feest is succesvol geweest, het 2e feest is op 13 /4. Ook de rest van 2012 zijn we aan het inplannen.
Wat we graag wilen voorleggen tijdens IJburg Droomt is: hoe kunnen we IJSKOUD (financieel) duurzaam maken? Wie kan ons helpen bij het verwezenlijken van feesten en andere initiatieven voor jongeren? We denken aan sociaal kapitaal, maar zonder harde munt komen we ook lastig verder. Dus: we zoeken denkkracht, mankracht en financien.
Graag willen we hier tijdens durf-te-vragen met anderen over brainstormen.

1 reactie

1 update

Drijvend jeugd-eiland voor IJburg

Het idee is geboren uit de situatie rondom het JCC in het Pelster Park.
Een oplossing voor de oudere...

6 reacties

Kinderfietsdeelwinkel

Na de input van donderdag dacht ik hoe geweldig het zou zijn als alle kinderen op IJburg de kans zouden moeten krijgen om voordelig te kunnen fietsen. Als alle IJburgers hun ongebruikte kinderfietsen zouden geven/ of voor een klein bedrag aan de NOG TE STARTEN kinderfietsdeelwinkel en deze op haar beurt een fiets uitleent en onderhoud dan kan iedereen fietsen naar school. Plus de ouders.

Input is van harte welkom.

Windbreimachine op IJburg

Voorstel: wind de sidekick van IJburg, doe er je voordeel mee. Trek er mensen mee over de brug.

Ondernemers: leven van de wind! je kunt er klanten mee trekken.  

Het kenmerk van IJburg: wind, is een gratis sidekick die er altijd is. Aldus Elle Decoration, die haar evenement Inside Design op IJburg op die manier ook presenteert in haar promotie hierover.  

Die wind dat is zo typisch IJburg, zo’n onmiskenbaar element, daar hebben wij helemaal niet meer zo expliciet aan gedacht.

Ja een kitesurfschool zou een aanvulling zijn. Maar meer doen met die wind.

Maken dat als het waait er juist mensen of k...

2 reacties

1 update

club op ijburg

er moet een disco/club komen op ijburg zodat ijburg supercool woort. de club moet feesten hebben voor 16+ maar ook voor 12tm15 als dat er komt is ijburg echt zwagg.

Youthworks

Youthworks is een bedrijf van jongeren voor jongeren. Deze jongeren willen andere jongeren op een simpele leuke manier aan een zakcentje helpen en koppelen aan mensen die op zoek zijn naar een hulpkracht.

Hiermee bereiken we twee doelgroepen, jongeren die wat geld willen verdienen en volwassenen die wat hulp kunnen gebruiken. Klussen, flyeren, serveren, bijles geven zijn bijvoorbeeld ideale klusjes voor Youthworks.

Wil je meer weten stuur dan een mail naar info@youthworks.nl en dan kunnen we ons businessplan sturen. We zoeken partners om dit jongerenbedrijfje op te zetten. 

groeten Quinten, Sim...

2 reacties

10 edities Spektakel op IJburg

Jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden, vol theater en dans, muziek en workshops

Strand, mooi weer en samen genieten van gerenommeerd theatermakers, spelers ‘in de dop’, muzikanten, d...