kompas op ijburg
THEMA: Reuring. In dit thema zijn 18 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Markt terug op IJburg (Ivensplein)

Of een wekelijkse of een maandelijkse (non) foodmarket op IJburg met bv producten die gemaakt, verbouwd zijn uit de naaste omgeving. Een markt die ook mensen buiten IJburg trekt door de herhaling ervan. Bv Pure Markt in Frankedael, Sunday markt Westergasterrein
64
wens
Ik heb deze wens ook
 • Cees de Bever zegt: jazeker, maar dan de inrichting iets gezelliger maken door bijv alle kraampjes in een lange rij naast elkaar te zetten tegenover de bestaande winkels op joris ivensplein, zodat je een gezellige 'extra winkelstraat' krijgt
 • Elena Manevska zegt: Vooral als het een biologische markt is
 • Gerda Draaijer zegt: Heel graag (weer) een warenmarkt waar je goede kaas, fruit, groentes etc kan kopen. Ben het helemaal eens met een van de opmerkingen dat het schandalig is van de winkeliers dat ze de markt hebben laten verdwijnen. Een markt voegt zoveel doe aan het leefklimaat op Ijburg.
 • Evelien Arends zegt: Helemaal mee eens: een farmer's market, inderdaad graag met producten uit de directe omgeving. Onuitstaanbaar en onbegrijpelijk dat een ondernemer het vrije klimaar zo kan beperken voor de bewoners, de klanten! Ander voorbeeld is de wekelijkse markt in Zuid. Een markt versterkt de 'traffic' ook voor de winkeliers, een markt versterkt het gemeenschapsgevoel, de gezelligheid, het gevoel dat er iets te doen is in de buurt.
 • Barbara Petrus zegt: Het brengt gezelligheid en afwisseling!
 • Evelien Maarsen zegt: Markt brengt mensen bij elkaar. Het geeft gezelligheid en is prettig winkelen
 • Marije van der Laan zegt: Dat zou geweldig zijn. Maar niet al te chique graag, moet ook toegankelijk zijn voor de kleinere portemonnee vind ik.
 • Piet van der Werf zegt: De Zuidermrkt is een bewonersinitiatief en is zeer succesvol. Ondanks dat de situatie daar anders is kunnen ze IJburg vast van advies dienen.
 • Antoinette Poortvliet zegt: Beste IJburgburen, er ligt thans een aanvraag voor een wekelijkse markt aan de haven van IJburg. Ik ben initiatiefnemer van deze markt genaamd REURING. REURING biedt wekelijks een aanbod van dagelijkse producten (kaas, noten, groente), gecombineerd met bijzondere producten. Boodschappen voor de kleine en grotere portemonnee. Ook is er elke week een kinderactiviteit. We willen dat de markt een uitje en een ontmoetingsplek voor wijkbewoners is. Wij vinden de haven één van de mooiste plekken van IJburg en komen hier graag staan. Locatie wordt voor NAP en de sportschool langs en eventueel naast de terrassen van DOK48 en Firma Koek. Ik hoop je binnenkort te kunnen ontmoeten tijdens REURING. Mocht je meer willen weten, neem dan contact met me op via antoinettepoortvliet@gmail.com.
 • corrie schipper zegt: met een goede tweedehands boekenkraam voor kinderboeken en boeken voor volwassenen..... dat zou niet gek zijn.
 • Josephine van Rosmalen zegt: traditionele ( voorbeeld Dappermarkt) warenmarkt hoort in een wijk die oog en hart zegt te hebben voor leefbaarheid en binding met bewoners
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  Antoinette Poortvliet zegt op 19 oktober 2014:
  Beste IJburgburen,

  Willen jullie ook een ubergezellige markt op de mooiste plek van IJburg (namelijk de haven)? Dit persbericht is inmiddels uitgegaan:

  ---

  Aanvraag wekelijkse markt aan de IJburgse haven in behandeling bij Stadsdeel Oost

  Het Stadsdeel Oost heeft een aanvraag ontvangen van onderneemster Antoinette Poortvliet voor het mogen organiseren van een wekelijkse markt aan de IJburgse haven. De REURING markt moet, zodra er akkoord wordt gegeven door het stadsdeel, elke zaterdag van 10 tot 17 uur gaan plaatsvinden op de kade voor restaurant NAP en sportschool Life & Kicking. De REURING markt biedt een gemengd aanbod van bijzondere en dagelijkse producten. Het is tevens een goed voorbeeld van maatschappelijke participatie. Door intensieve samenwerking met Stichting InnoComm wordt aan werkzoekende jongeren op IJburg de mogelijkheid geboden voor leer/werkstages en zelfs een opleiding tot ‘marktkoopman’ via het Masterplan Fibonacci Talents mede gesteund door het Instituut GAK. Antoinette Poortvliet van REURING markt heeft er alle vertrouwen in dat als het Stadsdeel Oost positief is, zij haar ambitie voor het einde van het jaar gerealiseerd kan krijgen samen met de ondernemers.

  Het hele persbericht vind je op www.halloijburg.nl/reuring

  Wil je dit ook? Steun dan dit initiatief. LIKE & SHARE het op je facebook via www.facebook.com/reuringopijburg.

  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (62):

  ) Sophie Jacobs (wil trekker zijn)
  ) Yolanda Midence (wil helpen)
  ) Susanne Gerrits (wil helpen)
  ) Barbara Petrus (wil helpen)
  ) Piet van der Werf (wil helpen)
  ) Janine Hogendoorn (wil helpen)
  ) Linda Vosjan (wil helpen)
  ) Cees de Bever
  ) Sandra Hoveling
  ) Lisa J. Krieg
  ) Jeroen Sibon
  ) Jabik de Vries
  ) Elena Manevska
  ) Wendela van de Water
  ) Gerda Draaijer
  ) Nolda Vrielink
  ) Evelien Arends
  ) johanna bruin
  ) Jessamijn Alberts
  ) Ellen van Dalen
  ) Jolanda Borst
  ) K. Dell
  ) Corrien Ullersma
  ) Joris Bos
  ) Marielle Anten
  ) Tessy Mettes
  ) E Schäfer
  ) M.M. Lestic
  ) Mauricia Oggier
  ) W van Eijk
  ) moos willemsen
  ) Marjolein V
  ) Marjan Lamberts
  ) Jurian Sandvoort
  ) Alwin Keizer
  ) Tina Efthymiou
  ) Nettie Blankenstein
  ) Riny van der Heide
  ) Evelien Maarsen
  ) Yvon Kat
  ) Kasper Wenneker
  ) Marije van der Laan
  ) Marieke Pronk- Backer Dirks
  ) Esmeralda Ovaa
  ) Hettie de Korte
  ) Caroline Cartens
  ) Keren Yacov
  ) Jonas de Groot
  ) Ria Stevens
  ) Alicia Nevelig
  ) Antoinette Poortvliet
  ) Camiel Braun
  ) corrie schipper
  ) Daniëlle Segers
  ) Josephine van Rosmalen
  ) Linlin van Lonkhuyzen
  ) Marinus Knulst
  ) Mathijs Resink
  ) Maud Adriaansen
  ) Sigrid Gruijs
  ) Tamar Singerling


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden