kompas op ijburg
THEMA: Reuring. In dit thema zijn 18 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Markt op IJburg en/of een overdekte verzamelmarkt in een leegstaande winkelunit

Meer reuring, betaalbare verkooppunten voor kleine ondernemers, ook in de winter, bij regen en kou enz.
39
wens
Ik heb deze wens ook
 • Hilda Autar zegt: Zo kan je in een soort markt winkelen zonder afhankelijk te zijn van het weer maar men moet wel aparte dingetjes verkopen zonder concurentie te creeeren
 • Nathali Meurs-Pas zegt: Winkeliers moeten niet bang zijn voor concurrentie. Door meer bezoekers te halen naar het winkelgebied, gaan ze meer geld uitgeven op IJburg ipv in noord of bij de Maxis. Hoe meer aanbod er komt hoe meer traffic...
 • Evelien Arends zegt: sluit me geheel aan bij de vorige spreekster :-)
 • johanna bruin zegt: Wat een goed idee op winderig Yburg! Leegstand genoeg om dit te realiseren.
 • Tanja Albers zegt: Ik zie graag de zaterdagmarkt weer terug komen. Toen die er was, deed ik mijn boodschappen op IJburg, nu niet meer, ik ga of naar de Nieuwmarkt en omgeving, of de Maxis of naar Zuid.
 • Ingrid Singer zegt: In Kaapstad trekken 10 (!) overdekte weekendmarkten wekelijks bezoekers uit de hele wereld met een mooi lokaal aanbod en een gezellige sfeer in zomer en winter: http://www.kaapstadmagazine.nl/markten-kaapstad. Dat kunnen wij ook!
 • Piet van der Werf zegt: De Zuidermrkt is een bewonersinitiatief en is zeer succesvol. Ondanks dat de situatie daar anders is kunnen ze IJburg vast van advies dienen.
 • Antoinette Poortvliet zegt: Beste IJburgburen, er ligt thans een aanvraag voor een wekelijkse markt aan de haven van IJburg. Ik ben initiatiefnemer van deze markt genaamd REURING. REURING biedt wekelijks een aanbod van dagelijkse producten (kaas, noten, groente), gecombineerd met bijzondere producten. Boodschappen voor de kleine en grotere portemonnee. Ook is er elke week een kinderactiviteit. We willen dat de markt een uitje en een ontmoetingsplek voor wijkbewoners is. Wij vinden de haven één van de mooiste plekken van IJburg en komen hier graag staan. Locatie wordt voor NAP en de sportschool langs en eventueel naast de terrassen van DOK48 en Firma Koek. Ik hoop je binnenkort te kunnen ontmoeten tijdens REURING. Mocht je meer willen weten, neem dan contact met me op via antoinettepoortvliet@gmail.com.
 • Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

  Antoinette Poortvliet zegt op 19 oktober 2014:
  Beste IJburgburen,

  Willen jullie ook een ubergezellige markt op de mooiste plek van IJburg (namelijk de haven)? Dit persbericht is inmiddels uitgegaan:

  ---

  Aanvraag wekelijkse markt aan de IJburgse haven in behandeling bij Stadsdeel Oost

  Het Stadsdeel Oost heeft een aanvraag ontvangen van onderneemster Antoinette Poortvliet voor het mogen organiseren van een wekelijkse markt aan de IJburgse haven. De REURING markt moet, zodra er akkoord wordt gegeven door het stadsdeel, elke zaterdag van 10 tot 17 uur gaan plaatsvinden op de kade voor restaurant NAP en sportschool Life & Kicking. De REURING markt biedt een gemengd aanbod van bijzondere en dagelijkse producten. Het is tevens een goed voorbeeld van maatschappelijke participatie. Door intensieve samenwerking met Stichting InnoComm wordt aan werkzoekende jongeren op IJburg de mogelijkheid geboden voor leer/werkstages en zelfs een opleiding tot ‘marktkoopman’ via het Masterplan Fibonacci Talents mede gesteund door het Instituut GAK. Antoinette Poortvliet van REURING markt heeft er alle vertrouwen in dat als het Stadsdeel Oost positief is, zij haar ambitie voor het einde van het jaar gerealiseerd kan krijgen samen met de ondernemers.

  Het hele persbericht vind je op www.halloijburg.nl/reuring

  Wil je dit ook? Steun dan dit initiatief. LIKE & SHARE het op je facebook via www.facebook.com/reuringopijburg.

  shirley Boerleider zegt op 1 mei 2015:
  helaas , pas ik niet in jullie plaatje , ben arm (heb geen koopwoning) dus mocht ik niet op de markt staan. excuus van deze dame was, dat er al een ondernemer is die een product met de zelfde (naam)verkoopt (is voor mij nog steeds niet hetzelfde hoor).
  maar persoonlijk denk ik dat deze hele reuringmarkt alleen VOOR ondernemers is met een bestaande zaak .en niet voor mensen die ook een opstap nodig hebben naar OOIt een eigen zaak. ja ijburg heeft vele SNOBS.

  Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


  Mensen die deze wens delen (39):

  ) Ninon Vermeulen (wil helpen)
  ) Susanne Gerrits (wil helpen)
  ) Piet van der Werf (wil helpen)
  ) Joris Vermeulen (wil helpen)
  ) Linda Vosjan (wil helpen)
  ) Erna van As
  ) Jeroen Sibon
  ) Dorothé Boellaard
  ) Ghalia Jando
  ) Wendela van de Water
  ) Gerda Draaijer
  ) Nolda Vrielink
  ) Hilda Autar
  ) Nathali Meurs-Pas
  ) Evelien Arends
  ) johanna bruin
  ) Joris Bos
  ) Sonia Fernandez
  ) Tessy Mettes
  ) E Schäfer
  ) W van Eijk
  ) moos willemsen
  ) Marjan Lamberts
  ) Natasja Van Oorn
  ) Tanja Albers
  ) Ingrid Singer
  ) Riny van der Heide
  ) M Baarendse
  ) Marije van der Laan
  ) Marieke Pronk- Backer Dirks
  ) Esmeralda Ovaa
  ) Caro Boon
  ) Agustina ARCE GUTIÉRREZ
  ) Ria Stevens
  ) Alicia Nevelig
  ) Antoinette Poortvliet
  ) Linda Frank
  ) Marinus Knulst
  ) Prik Korver


  Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden