kompas op ijburg
THEMA: Cultuur. In dit thema zijn 12 wensen. Toon me alle wensen binnen dit thema

Filmliefhebbers gezocht

Mijn wens is een filmclub te starten met andere filmliefhebbers. Het liefst zou ik willen beginnen met klassiekers zoals Citizen Kane, films van regisseur Billy Wilder en natuurlijk Alfred Hitchcock. In de jaren 70 ging ik minstens 2x per week naar de film. Het was de tijd van de Godfather, Al Pacino (Dog Day Afternoon), Regisseur Martin Scorsese en acteur Robert de Niro. Er draaiden toen ook geweldige Britse, Duitse (Fassbinder) en Franse films in de bioscoop. Catherine Deneuve, Gerard Depardieu. Enzovoorts.

Ik heb thuis geen apparatuur om films te vertonen. Ik ben op zoek naar mensen die ook filmliefhebber zijn en meer verstand hebben van techniek. Ik geef er de voorkeur aan om bijvoorbeeld 1x in de 2 weken met een groepje bij iemand thuis een film te kijken en er een leuke avond van te maken. Welke films hebben de tand des tijds doorstaan. Wat mij betreft is iedereen welkom. Ik doe niet aan leeftijdsdiscriminatie of wat voor discriminatie dan ook. De keuze van een film kunnen we samen bepalen of om de beurt. Ik ben niet zo goed in organiseren maar hopelijk zijn er mensen die geïnspireerd zijn geraakt zodat we dit initiatief tot realiteit kunnen maken. 
Overigens hou ik ook van meer recentere films zoals The Joker en het fantastische Once Upon A Time in ... Hollywood.

Mijn e-mail: diplomaat.dekorte@gmail.com

Ga met elkaar het gesprek aan over de realisatie van deze wens

Branislav Mikulic zegt op 10 september 2021:
ik kijk graag oude films, classiekers. Ladri di bicikleto, deze heb ik op dvd en nog enkele andera


Danny Jansen zegt op 10 september 2021:
Lijkt mij ook heel leuk. De betere films, zowel oud als wat nieuwer. Eens per maand zou wat mij betreft mooi zijn. Ik heb wel wat interessante films op DVD, maar heb bv ook Netflix waar ook goede films op staan.

Praat ook mee over de realisatie van deze wens. inloggen of aanmelden


Mensen die deze wens delen (3):

) Hettie de Korte
) Danny Jansen
) Branislav Mikulic


Wil jij ook helpen? Dat kan. Nadat je bent ingelogd, kan je hier aangeven hoe je betrokken wil worden. inloggen of aanmelden